Kuchnia włoska

Jakże dobrze jest znana nam, Polakom, kuchnia włoska! Czy wyobrażamy sobie weekend filmowy bez pizzy, lub jeden dni w tygodniu bez smacznego spaghetti z sosem pomidorowym i smakowitym mięsem usmażonym na patelni? Są to dania wybitnie znane nam wszystkim, które na stałe zagościły w polskim jadłospisie. Oregano, bazylia, pieprz, tymianek, estragon… jakże znane są nam te wspaniałe przyprawy, dające tak wybitny i nieskalany smak! Dzięki nim najprostsze danie przerodzić się może w potok znakomitych doznań, a nasze podniebienie uzyska apogeum przyjemności. Wystarczy tak niewiele, aby zapomnieć na chwilę o całym świecie. Dzięki znakomitym ziołom, które są specyficzne dla kuchni włoskiej, możemy odbywać podróże w naszej podświadomości do dalekich wysp włoskich i zajadać się specjałami tej cudownej kuchni. Kto z nas nie zna ciasta tiramisu, które jest delikatne jest kawałek najodleglejszej chmury i rozpływa się w ustach dając niesamowite doznania smakowe. Tiramisu jest to ciasto, którego we włoskim domu nie może zabraknąć do kawy. Słynne lasagne, które jest ukochane nie tylko przez Włochów, ale już również przez innych obywateli różnych państw. Dania włoskie słyną z idealnie dobranych przypraw. Jednak mimo licznych ziół znaleźć także możemy pomidory, czosnek oraz cebulę.

http://www.odciski.com.pl/

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here